SANAT İLE BİREYSEL KOÇLUK
Koçluk seanslarında sanat materyallerinin kullanılması esasına dayanan bir uygulamadır. Koçluk sürecinde müşterinin kendisi ile ilgili farkındalık geliştirmesinde, hedeflerine ulaşmasında, çözüm seçenekleri oluşturmasında, planlama yapmasında, yapılan görüşmelerde renkler, çeşitli boya kalemleri, fırçalar, boyalar, müzik, heykel, resim, renkli kağıtlar, dans, çeşitli dergiler, hareket, kartpostallar, yırtma, yapıştırma, yazı, oyun tekniklerinin kullanılması amaçlanır. Kişinin kelimelere dökemediği duygu ve düşünceleri, acı veren duygularını cesur bir şekilde anlatmasına yardımcı olur.
Hangi materyalin, ne zaman ve nasıl kullanılacağı bazen koçun bazen de müşterinin vereceği karar ile netleşir. Yapılan çalışma başlangıcı, süreci ve sonucu koçluk teknikleri ile irdelenir. Konuşmanın ötesinde yapmak ve görmek de koçluk sürecinde etkinliği arttırılan faydalardır. Müşterinin ortaya çıkardığı sanat çalışması üzerinde süreci, sonucu ve görüneni konuşmak çok etkili bir içsel farkındalık ve motivasyon yaratmaktadır ki, koçluk seanslarında elde edilmeye çalışılan en önemli fayda budur. Bunun doğrultusunda müşterinin harekete geçmeme ve içinde bulunduğu durumu değiştirme cesaretini göstermesi hedeflenmektedir.
Sanat ile koçluk, konuşmaktan öte, yapmak ve yaşamaktır, sağ beynimizi de farkındalık anına getirmektir.
Sanat ile koçluk, aynı zamanda, bireyin içinde var olan yaratıcılığın ortaya çıkmasını ve bu sayede kendisini ifade etmesini, geliştirmesini ve sorunlarla baş etmesini sağlayan bir süreç yaratır.