MINDFULNESS MEYDAN OKUMA - 21.GÜN : GİZLİ ERDEM PRATİĞİ

Bugünün mindfulness meydan okuması: Gizli Erdem Pratiği

Bugün başkası için güzel bir şey yap ama bunu herhangi biri için yap. Yaptığın kişiyi tanıyabilirsin veya hiç tanımayabilirsin. Yalnız unutma bu pratiğin adı gizli erdem, yani yaptığını neden yaptığını paylaşmadan yapacaksın. Birisine bir bardak su götürmek, bir parça çikolatayı çalışma arkadaşının masasına koymak, birine kapıyı açmak, bir ekmek parasını bir sonraki müşteri için ödeyerek fırından çıkmak gibi yapacağın şey çok basit olabilir.

Her ne kadar bu pratik başkalarının gününe keyif, neşe katmak için olmuş gibi görünse de bu tür davranışları günlük hayatına katmak gününü daha huzurlu hale getirecek ve seni daha da canlandıracaktır.

Bu yaptığın iyiliği seni başkalarına söylemeye iten kafandaki küçük sese yakından bak. Bu düşünceler normal ve doğal. Bu tür düşünceler zihnine gelirse fark et ve bırak gitsinler. Bu pratiği gizli erdem olarak planladığımız için gizli olması ve sadece senin neden yaptığını bilmen yeterli.

Gizli Erdem Pratiği ile ilgili yapabileceklerin:

  • Bugünün sonunda fark ettiğin konularda günlüğüne not alabilirsin,
  • Bugünün mindful meydan okuma pratiği ile ilgili fark ettiklerini bir kişi ile paylaşabilirsin,
  • #30günmindfulnessmeyadanokuma, #mindfulnefes hashtag’lerini (+ tag @akademikpsikoloji) kullanarak Instagram’da (veya Instagram hikayesinde) düşüncelerini paylaşabilirsin.

 

Yarın görüşmek üzere,

Zeynep Balcı
Zeynep Balcı