MINDFULNESS MEYDAN OKUMA - 4.GÜN : MINDFUL ANGARYA İŞLERİ YAPMA

angaryalari-tamamla

Bugünün mindfulness meydan okuması: Mindful Angarya İşleri Yapma

Bu alıştırmanın amacı, o anda yaşadığımız memnuniyeti geliştirmek ve kendimizi her gün fark etmeden kaptırmış olduğumuz oto-pilottan kurtarmak.

Sana angarya gelen bir iş seç. Bir sonraki adıma geçmek için bir an önce bitirmek istediğin herhangi bir iş olabilir. Tek derdin o işi bitirip bir başka şeye geçebilmek. Seçtiğin iş ne ise bunu normal bir angarya olarak görmek yerine, tamamen yeni bir aktivite olarak ele almayı dene.

Örneğin: elde bulaşık yıkamak. Lavabonun içinde suyun nasıl aktığını fark et, bulaşık deterjanı ile suyun nasıl birleştiğini fark et. Ellerinizi suda hareket ettirmenin nasıl baloncuklar oluşturduğunu ve teninin üzerinde nasıl hissettiklerini fark et. Suyun ısısını, ellerinden suyun akarken neler hissettirdiğini fark et.

Bu pratiğin amacı, yaratıcı olmak ve çok iyi bildiğin sana angarya gelen görevle yeni deneyimler keşfetmektir.

Bugün ki mindfulness meydan okumanı gerçekleştirmek için sana angarya gelen bir işi bulup onu mindful bir şekilde yapmayı seç.

Mindful Angarya İşleri Yapma ile ilgili yapabileceklerin:

  • Bugünün sonunda fark ettiğin konularda günlüğüne not alabilirsin,
  • Bugünün mindful meydan okuma pratiği ile ilgili fark ettiklerini bir kişi ile paylaşabilirsin,
  • #30günmindfulnessmeyadanokuma, #mindfulnefes hashtag’lerini (+ tag @akademikpsikoloji) kullanarak Instagram’da (veya Instagram hikayesinde) düşüncelerini paylaşabilirsin.

Yarın görüşmek üzere,

Zeynep Balcı
Zeynep Balcı