MINDFULNESS MEYDAN OKUMA - 24.GÜN : MINDFUL GÖLGE BOKSU

Gölge

Bugünün mindfulness meydan okuması: Mindful Gölge Boksu

Gölge boksunu bilir misin? Yüzlerce yıldır dövüş ustaları ve boksörler gölge boksunu tekniklerini keskinleştirmek ve mücadeleye hazırlanmak için kullanmışlar. Ancak sen, gölgenle boks yapmak için dövüşçü olmak zorunda değilsin.

Gün içinde 10 dakikanı kendi gölgenle boks yapmak için ayır. Bunun için belki kendi gölgenin oluştuğu bir duvar bulmak iyi olabilir. Bunu yaparken nefesini istikrarlı bir şekilde tutmaya çalış ve tüm dikkatini gölge boksunu yapan bedenine getir. Burada bir anda bedenine çok yüklenip soluk soluğa kalman amacımız değil. Yumruk ve tekme atarken ayaklarındaki ve ellerindeki hareketleri fark et. Bedenindeki gücü ve baskıyı hisset. Tüm bunları nasıl bir ritmde yaptığını da gözlemle.

Basit ayak hareketleri ve düzenli nefes alma ile eşleştirdiğin gölge boksu, bedenini fark etmek için mükemmel bir mindful araç haline gelir.

Mindful Gölge Boksu ile ilgili yapabileceklerin:

  • Bugünün sonunda fark ettiğin konularda günlüğüne not alabilirsin,
  • Bugünün mindful meydan okuma pratiği ile ilgili fark ettiklerini bir kişi ile paylaşabilirsin,
  • #30günmindfulnessmeyadanokuma, #mindfulnefes hashtag’lerini (+ tag @akademikpsikoloji) kullanarak Instagram’da (veya Instagram hikayesinde) düşüncelerini paylaşabilirsin.

 

Yarın görüşmek üzere,

Zeynep Balcı
Zeynep Balcı